20 uger gået – 20 uger tilbage ♥

 

Hej læsere!

Jeg håber mange af jer nyder jeres påbegyndte sommer ferie eller glæder jer til ferien snarest starter?

Vores starter fra på fredag og jeg glæder mig til bare at kunne slappe lidt af fra hverdagen.

Jeg nyder som jeg fortalte jer om sidst at møde på CKB & alle de møder jeg også går til, men men .. nu trænger jeg altså også til ro, hygge, sjov og rent nærvær med de tætteste jeg har & især at være sammen med min kæreste og holde noget sommer med ham.

 

 

 

HVAD SKAL VI HAVE?

 

 

Vi er så beriget med at vi skal have en lille prinsesse! :-*
Det hele er rigtig sjovt da vi virkelig begge to gik og troede det ville blive en dreng hihi, så det var en pæn overraskelse at opdage det modsatte! Jeg fik køn scanning i uge 15 som vi betalte for selv hos jordemoderhuset.dk de er mega venlige og dygtige derinde, og jeg regner med vi skal forbi dem igen her efter sommer og se til lille pigen igen 🙂 Og til MD skanningen min 20‘ugers skanning i mandags fik vi rigtig bekræftet at det er en pige .. hihi så nu går vi og glæder os til hun kommer til verden.
Jeg har fået sat en fast termins dato og er D. 27/11-2017 

 

DE 3 TRIMESTRE

Når man er gravid er graviditeten delt op i 3 trimestre.

1 trimester går fra uge 0 – uge 12.

I 1 trimester er i starten den periode, hvor der for de fleste piger som er gravid i 4-6 uge opdager/finder ud af at de er gravide, hvorfra man tager stilling til om barnet skal beholdes. Man kontakter sin egen læge og får en samtale om det.

Graviditets hormonerne danner sig i kroppen som betyder nogle får gener af kvalme/opkast, stor træthed/svimmelhed og hyppige humørsvingninger, men andre er også heldige ikke at mærke meget til det der er & sker i starten i kroppen. barnet starter med at være en sød lille prik, som de efterfølgende uger vil udvikle sig med at alle organer bliver dannet, hjertet begynder at slå samt arme og ben begynder at udvikles.

2 trimester går fra uge 12 – uge 28.

Dette trimester er også den midterste del af graviditeten. kroppen har her bedre vænnet sig til graviditets hormonerne. Alle organer er dannet på det lille miniaturebarn som er derinde. Barnet føles ikke tungt endnu, men vokser godt og som ugerne går vil barnet fylde og veje mere og det er også i dette trimester man vil mærke liv for første gang, det sker omkring uge 20-24.

3 trimester går fra uge 28 – uge 40/42

Dette sidste trimester har du nok fået større mave, og den bliver større endnu de sidste uger.
Du kan have brug for mere ro, da du mærker baby og tisser stadig meget efter trykken på sin blære. en imellem bliver maven op spændt det kaldes en plukve og er tegn på livmoderen forbereder sig til fødsel.

De fleste børn i maven vokser sig til  deres størrelse som de vil have ved fødsel, de vil ligge med hoved nedad da det er behageligt for dem og de vil være parate til at komme til verden.

 

HVORDAN ER MIT 1 TRIMESTER GÅET?

 

For mig var det noget anerledes da jeg fandt ud af min graviditet hos min gynækolog. 🙂
Jeg havde først brug for lige at sluge denne store overraskelse og taler godt igennem med min kæreste, også derefter finde ud af hvad vi ville. Det var ikke svært og vi vidste begge to hvad vi ville og det var selvfølgelig at beholde barnet. Da jeg fik af vide jeg var gravid var jeg i uge 6 & vi var nær påsken dér, så jeg kunne ikke komme til samtale hos min egen læge før efter påsken.

Jeg oplevede dog alle gener i starten af min graviditet, som mange af jer ved har jeg Borderline

Ikke at det betyder noget anerledes i forhold til andre, men med Borderline er man ekstra OBS på & over  følelser og humørsvingninger, så jeg havde kraftige humørsvingninger også i forhold til jeg havde depression. Jeg havde kvalme hverdag som i at jeg skulle sidde helt stille i 5-10 minutter før det forsvandt lidt igen, jeg endte med at kaste op den ene dag, men har ikke haft opkastninger siden heldigvis! 😀 jeg havde mange jag i maven som jeg vågnede af på grund af det gjorde ondt. Jeg havde hovedpine og blev let svimmel og fik hedeture med følge af det sortnede for mine øjne.
Alle gener som kom og gik, kom og gik hele dagen i 5’ugers tid for mig var ubehagelige .. det har det også været for min kæreste da humørsvingninger nemt gik udover ham, men også bare almindelig praktiske ting havde jeg svært ved at overskue på grund af min krop skulle opføre sig som den gjorde haha, men jeg er så glad over det nu.

Fra da jeg cirka kom i uge 10-12, forsvandt de fleste gener, og jeg følte mig “let” og som mig igen! Virkelig dejligt! 😛 Jeg har dog i ny og næ stadig kvalme, men det går væk så snart jeg drikker noget eller lige sørger for at huske at spise morgenmad, frokost & aftensmad 🙂 det er dejligt at føle sig som et menneske igen uden de helt store gener som nogen virkelig kan have. Så mit 1 trimester er gået godt. jeg har mærket de gener jeg skulle mærke i min 1 graviditet, og jeg er blevet god til at huske måltiderne er sundt og uden problemer i forhold til jeg også har anoreksi’tanker så går og er det gået rigtig godt!

Det eneste jeg er godt træt af, men som er meget normalt i en graviditet er alt det tisse’ri haha jeg skal tisse hele tiden flere gange om dagen og jeg vågner flere gange om natten, men ser det lidt som jeg forbereder mig på ikke så meget søvn om natten til hun kommer til verden.

 

HVORDAN ER MIT 2 TRIMESTER GÅET?

Jeg sørger for hverdag, at tage min multi vitamin pille hver morgen og hver aften tager jeg min graviditets jern pille, det kan mærke på hud, hår og negle at jeg får bedre samt flere vitaminer nu, og det nyder jeg! Jern pillen begynder man at tage fra uge 10 og multivitamin tager man så snart man finder ud af man er gravid og helst hele graviditeten igennem.

Jeg har meldt mig ind i en termins gruppe på facebook med andre der også er gravide og sat til at føde i november og det er rart at kunne følge hinanden og give råd og tanker til hinanden, så sidder der nogen af jer læsere herude og er gravide syntes jeg bestemt i skal søge på facebook eller google efter forumer/grupper med andre der skal føde når du skal 😉 Det er bare rart at kunne dele tanker med nogen man ikke nødvendigvis kender eller har tæt på sig når man er gravid.

Jeg har været til nakkefold scanning i uge 13 med min kæreste hvor han så vores baby for første gang, jeg har været heldig at kunne gå til min gynækolog hver 2-3 uge og se baby, og det er om at udnytte den mulighed når det bliver tilbudt da man ellers ‘normalt’ følger skanningerne eller skal ud i byen og betale for at blive skannet. Det var en stor oplevelse og til nakkefold scanning gennemgår man hvor meget barnet vejer, om det vokser og udvikler sig som det skal, de beregner nogle tal udfra skanningen om baby har risiko for downs syndrom . 

Vores baby havde et højt og helt fint tal som ikke ligger i risikozonen for downs syndrom. Der for vil jeg sige at man skal huske på at selvom der ikke er risiko for downs syndrom kan og vil der stadig være risiko for at føde et handicappet barn, men det ses først ved fødslen eller ved yderligere test af fostervandet. Det er ikke for at skræmme nogen eller skabe debat om noget, men det er sandheden.
Vi fik det af vide til nakke foldscanningene at de kun måler for de specifikke handicap som downs syndrom, men man kan aldrig vide med sikkerhed før barnet bliver født om der kan være noget galt, men i langt de fleste tilfælde er der ikke det.

Nu hvor jeg er i uge 20 er det også den uge, hvor man får tid til sin MD Scanning / Misdannelses scanning på hospitalet. Vi var på Herlev hospital i mandags og jeg bliver så varm og lykkelig hvergang jeg ser vores lille livlige baby’pige, vi fik nogle gode billeder! 😀

Hun bevægede sig så meget at hun lignede en der skulle til spurt løb hihi men hun var lidt en bandit fordi efter alt var gennemgået manglede jordemoderen som scannede mig kun at se nyrerne og nærmere på hjertet på hende, men hun fik lagt sig med hovedet nedad og man kunne se hun ligger i min venstre side under ribbenene hvor hun kan ligge i ro som i en hule, det var sødt at se hun selv lagde sig til ro så flot, men det resulterede så i at jordemoderen kun fik én nyre at se og hendes 4 hjerte kamre så jeg skal på Herlev hospital igen imorgen og se om lille’pigen vil være så venlig at ligge rigtigt og ordentligt så vi kan sikre os at hun har 2 nyrer og hjertet er lige så flot som alt andet på hende!
Jeg er ikke i tvivl om hun er okay, og jeg kan mærke hun har det godt! Hun er sund & rask, så jeg ser det også som en lidt ekstra bonus at kunne få lov til at se hende imorgen igen 😛

 

Jeg vil vende tilbage med nyt om min graviditet når jeg kommer til 3’trimester og fortælle jer hvordan det er gået også vil jeg også dele lidt ud af mine mave billeder til den tid! 🙂

Næste gang på bloggen vil i høre nærmere om hvordan min sag jeg har kørende med skimmelsvamp i min bolig går, hvad jeg har gjort og hvor langt vi er med foreløbig svar. Jeg vil fortælle jer hvordan vores sommerferie er gået! wee den starter fra imorgen! 😀

 

Kan i alle have en rigtig dejlig sommer! det ved jeg vi får idag er der 2’uger til vores rejse går til Alanya & på mandag går turen til Bornholm i en uges tid Juhuuu 😉

Hugs’Kiss Mie ♥

 

 

NYT ÅR - SOM DAGENE GÅR

2 tanker om “20 uger gået – 20 uger tilbage ♥

 1. Stort tillykke med graviditet! Det er simpelthen det største!

  Jeg blev selv mor i starten af januar, og det er det mest vidunderlige i hele verden. Og Gud hvor er jeg forelsket i min datter!
  Men vil egentlig bare dele et råd, jeg ville ønske jeg havde kendt til dengang jeg selv var gravid.

  Jeg ved ikke om du ønsker at amme? For hvis du gør det, så vil jeg virkelig anbefale dig at blive medlem af to grupper på Facebook. “Ammenet” og “Netværk for amning af børn 0-2 år – Ammenet”. De er GULD værd og jeg vil røde dig til at både du og din kæreste sætter jer GRUNDIGT ind i det inden du føder. Der er desværre rigtig mange jordemødre og sundhedsplejersker, der vejleder forkert. Så hvis der opstår problemer, så kontakt en ammevejleder med det samme! Mit eget ammeforløb gik i vasken pga forkert vejledning på sygehuset (min datter er født 3 uger før terminen ved akut kejsersnit i fuld narkose, så vi fik en rigtig skidt start. Og den forkerte vejledning spolerede det fuldstændigt 🙁

  Og så vil jeg bare sige NYD din graviditet. Det er en smuk tid, som går så stærkt!

  Og nåh ja – to råd mere, jeg selv fik af min far, som uden tvivl er de bedste jeg har fået;

  1. Lad være med at købe alt, fordi der står “baby”. Man får slet, slet ikke brug for det. Hos os var en god strækvikle og et babynest det eneste vi virkelig brugte de første mange måneder… og stofbleer!

  2. Lyt til din mavefornemmelse! Du er MOR og du kan MÆRKE hvad, der er rigtigt, hvis du tør stole på dig selv. Du bliver den største ekspert i din datter, og det skal du til enhver tid vide.

  Jeg har forøvrigt selv borderline og atypisk anoreksi, så hvis du får brug for at skrive, et du velkommen! Jeg kan selv huske alle de milliard tanker, der konstant dukkede op. Angsten, dilemmaerne, glæden, frygten, lykken og alt derimellem.

  Ej, jeg beklager det blev så langt 😛

  Hilsen Sidsel 🙂

  1. Hej Sidsel.

   Tusinde tak for dine søde og rare ord.
   Og pyt skidt med det blev langt, jeg er selv god til laaange beskeder hihi 😉
   Det er desværre længe siden jeg har været på bloggen, men her er jeg tilbage 😀

   Jeg fik min datter i slutningen af november og ja det er simpelthen det største! <3
   Jeg er vild med hende og nyder hende, hun er allerede snart 3 måneder, men jeg skal nok komme med en update på bloggen vedrørende min datter og fødsel mm.

   Det er rart du skriver og er så åben omkring dig selv og det hele, det løfter mig meget, for ja hold da op der kommer mange tanker, og lykke tider når man er blevet mor og man samtidig har det svært med udfordringer på grund af borderline.
   Men lige nu gør jeg mit bedste og hvad jeg føler er godt at gøre både for mig selv, men også for min familie.

   Jeg håber du har det godt idag og vi kan skrives ved! 😀
   Mange hilsner fra Mie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *