EN KAMP DER HAR GIVET SUCCES

IMG_3954

Heey Sweetiie’s 😛

 

Jeg ved jeg ikke er meget til stede for tiden, og det er nok snart ikke en ’nyhed’ mere, men min tid og mit overskud kører bare meget på min skole i øjeblikket og andre private sager ..

Jeg vil i dag gerne dele mit synspunkt og min egen mening ud om hvordan det er at tage receptionist grundforløbs uddannelsen, og hvordan det er at gå på et grundforløb, fordi det er ikke bare lige et forløb man hopper ud i sådan uden videre, eller fordi man ikke lige ved hvad man vil  😉

VIL DU VÆRE RECEPTIONIST?

Først og fremmest er mit spørgsmål til dig: Vil du være receptionist og hvorfor vil du det? Kig på dig selv, mærk efter og tænk dig om ..

Vil du være receptionist?

Da jeg selv tilbage i slutningen af sidste år (2014) fandt ud af det ville jeg være, der startede jeg et helt nyt mål for mig selv, nemlig at beslutte mig for at tage en uddannelse!
Jeg havde ellers i nogle år gået og ikke vidst hvad jeg ville, og derfor har jeg altid bare haft en masse forskellige jobs og tjent penge, også da jeg brød med min eks og endte op med en stor gæld, så måtte jeg acceptere at nu var fremtiden om at få en uddannelse helt kaput og , skudt ned .. pif paf puf og færdig. 🙁

Men efter jeg ikke bare gav op, fordi jo mere jeg tænkte om jeg virkelig ville være receptionist og hvorfor, og hvordan jeg nu skulle få det hele til at hænge sammen, og få det op at stå sådan så det kunne passe til mig og min tilværelse, gjorde jeg kampen op ..

Jeg kunne hurtigt mærke at receptionist uddannelsen tiltalte mig meget, og jo mere jeg talte med studievejledere, min sagsbehandler og andre om det, blev jeg mere hook på det var det jeg skulle og den vej jeg ville prøve at tage.
Jeg fandt først ud af mit svar på hvorfor jeg vil være receptionist og det er fordi, jeg kan lide at have med mennesker at gøre, jeg kan lide at hjælpe, være imødekommende, yde en god service, være lydhør samt vise respekt til andres behov, og at være på overfor andre. Jeg ønsker folk får en god oplevelse af mig, at det overstiger deres forventninger, og at vide jeg kan være med til at bidrage til det, ville være anerkendende for mig.

 

REFORMEN BLEV ÆNDRET

Da jeg blev optaget på Receptionist grundforløbs uddannelsen, blev jeg optaget med mit 9 klasse afgangs eksamens bevis, fordi det var minimums kravene ..

Men fordi reformen hele tiden skal ændre sig, så fandt jeg hurtig ud af hvordan det er, at gå i skole nu med politikere der laver nye ting og nye regler ..

Jeg har ærligt aldrig forstået mig på alt slags politik, jeg har dog hørt om tiderne i skolen blev rykket til langt ud på eftermiddagen, fordi det blev jeg også selv en del af, men det at gå i skole og mærke hvordan tingene pludselig ændrede sig fra den ene ting til den anden, var ikke det fedeste!
Hele skolen var berørt over de mange nye ændringer der trådte i kraft, men især min klasse ..

Vi fandt hurtig ud af, at dette grundforløb er ikke et man ikke bare lader være at møde op til, uanset om du er syg eller ej, får du fraværd og kommer du 5 minutter forsent, bliver det også noteret, og kommer du 5-10 minutter for sent mange gange nok, så tæller det til sidst op, og man kan risikere at få sin 1’advarsel, den nåede jeg selv at modtage, da jeg havde svært i starten med at komme til tiden, det der med det stadig var sommer, og mine venner havde stadig ferie og vi hyggede hverdag, også tidlig op for at tage i skole var pænt hårdt, men hovedsagen er, at jeg gjorde det!

Jeg mødte op om det var med tømmermænd eller ej, fordi jeg ville det her, jeg havde sat mig et mål jeg ville nå! Og ikke mindst fordi det ikke at møde op, eller komme 5 minutter for sent, rent og skær er min egen fejl, og at skolen har de regler om fraværd er deres rammer, og dem syntes jeg kun er fair, fordi så kan man meget hurtig mærke om det er noget man kan gøre, fordi ser man i de lange træk, kan man jo heller ikke have et job og komme for sent hverdag, det er ikke fleksibelt, eller respektfuldt overfor ens arbejdsgiver eller kollegaer, så når man har muligheden for at øve sig i skolen med at komme og møde op, så kan man ligeså godt gøre det.. og jeg blev bedre og bedre til at møde hverdag, og endda til den præcise tid hihi 😛

Vi fik alle af vide da vi startede på skolen, at i uge 46 ( november ) ville der være mini praktik uge, hvor vi selv kunne vælge og finde et sted, at komme i praktik, jeg havde hele tiden sat mig for at komme til Spanien, bare for at prøve og komme ud og se mere af verden, og prøve at arbejde i udlandet i en uge, men jeg kom desværre aldrig dertil, fordi så endnu engang blev reformen lavet om i form af, at de mener for at vi kunne gå fra grundforløb og til selve hovedforløbet skal vi alle have dansk på 10 klasse niveau, og der blev det meste af skolen meget oprørte, fordi næsten os alle var blevet optaget med vores 9 klasses beviser, så hvad var nu det for noget?!

Det hele var rodet, og lærerne kunne ofte ikke finde ud af hvad der skulle ske, da reformen også berørte dem i form af fyringer og afskæringer :/

UGE 46

Da uge 46 kom, så havde jeg sammen med nogle få andre fra min klasse, så dansk sammen med nogle andre elever fra skolen
(tjenere & ernæringassistenter) imens dem der allerede havde 10 klasses dansk, var i mini praktik eller derhjemme for at lave opgave, og jeg syntes egentlig det var okay, fordi til at starte med fik vi af vide, at når vi alle blev færdige med grundforløbet så skulle vi selv søge ind på Kvuc for at tage det dansk, og når det så ville være færdiggjort, ville vi kunne forsætte vores hovedforløb, og det var alle dybt uenige i, da hvis man skal tage dansk på Kvuc, ville det tage omkring et halvt år at tage, og det er mega længe når man helst ser sig selv komme direkte videre til hovedforløbet, når man har afsluttet de 4 måneder man har brugt på grundforløbet.

 

Men lige inden uge 46 startede, havde skolen fået kontaktet ministeriet
(eller hvad de kaldes derinde) og de fik brudt igennem, at vi kunne tage vores relevante dansk på skolen, hvor vi alle bare blev blandet sammen, så det lettede da en mindre stress faktor fra min side, og jeg kan sige, at nu er der kun 2 uger tilbage så skal jeg til dansk eksamen, ( D.8/12) også er det ude af verden!

 

Juhuu, det ser jeg meget frem til. Så bliver det registeret på mit bevis, men inderst inde ville jeg da godt have fundet mig en mini praktik, da jeg ved det ville have været en oplevelse, og hvor meget lærdom jeg kunne have fået med mig på vejen, men jeg syntes selv jeg har kløet på, og jeg følger med, og tager det hele seriøst på grundforløbet.
Udover dansk, har vi også engelsk på skolen, så de sidste to måneder har stresset mig ekstremt eget, så meget, at jeg har haft taget afstand til venner, mig selv og jer læsere på min blog, og det er jeg ked af, men det hele var et stort kaos, og jeg følte ikke jeg kunne rumme alt det jeg skulle nå eller se frem til, og tanken om jeg havde 3 eksamner at se frem til imens nogle andre fra min klasse
(de heldige med merit) kun skulle op til 1 var stressende og u-motiverende for mig ..

Jeg har været og jeg er glad for at have engelsk, og det har været spændende det vi har lært der, men det med jeg pludselig snart selv skulle til eksamen i det, også for at præstere mit bedste fik mig til at miste troen på mig selv, og om jeg overhovedet forstod noget af det hele, eller om jeg ikke bare er dum og uduelig, og ender med ikke at bestå grundforløbet, jeg kørte mig selv ned fra mit mål, men så igen fik vi af vide, at os der har dansk kun skal op i dansk eksamen, og ikke engelsk, nu da det er det danske der er mere relevant at have på beviset ifølge de nye regler reformen har lavet, det lettede den helt store stress faktor fra mig, ikke at jeg slet ikke ville til engelsk eksamen, det ville jeg gerne, men jeg har ikke følt jeg kunne følge med i det hele, når jeg også har eksamens projekt i vores receptionist fag og tonvis af lektier for i dansk, og også har et såkaldt liv efter skole, så blev det bare for meget, men ihh hvor blev jeg glad da jeg hørte vi kun skal op i dansk og i vores receptionist fag juhuu 😀
Så virker det hele mere overskueligt igen, og jeg har fundet troen på mig selv igen! 🙂

 

Dog syntes jeg selv personligt, at komme op i engelsk eksamen også ville have været meget relevant da jeg syntes det er mere vigtigt man skal kunne tale og skrive engelsk fremfor dansk, men ak ja de politiker ..

 

IMG_3501

 

 

 

 

UDADTIL VIRKER TIDEN SOM SPILD

Som jeg rigtig gerne vil fortælle, udfra mit eget synspunkt, er det at et grundforløb ikke bare er nemt at tage! Overhovedet.

Vi har ofte flere forskellige fag på en dag, hverdag, og vi møder fra 8-16 mange dage i træk, og det kan være hårdt når man teoretisk bliver træt i hovedet, og ved man har lektier, job eller andet i privaten der også skal passes efter skole, grundforløbet var måske nemmere at tage før hen, inden reformen trådte ind og strammede op om rammerne, og mange ting har jeg ikke været enig med dem i såsom, at vi bliver ramt af at skulle have dansk EFTER vi var blevet optaget på vores 9 klasses bevis, og at vi ofte har fag som intet har med os at gøre, som at være i køkken for at lave mad, eller se film om mad, det har intet med receptionister at gøre, og jo jeg ved vi skal have den basic viden om hygiejne, hvor vi alle også var oppe i hygiejne prøve som vi bestod, men vi skal ikke fysisk arbejde i et køkken, så det har været spild af tid og skørt syntes jeg, og de gange vi har skulle være i køkken på skolen, så har der været problemer med lærerne, som har været efter os eller egentlig ikke selv vidste hvorfor vi skulle være der, så noget der ellers kunne have været hyggeligt hvis det var fordi vi skulle rystes sammen, blev hurtig gjort til noget der var tidspild for os, eller bare til nogle ærgerlige situationer med lærerne :/

Især nu her hvor vi alle har eksamener i december så ville vi meget hellere bruge tiden på, at lave vores projekter eller have relevant fag i stedet for, at bruge tid på at se film om mad, jeg har flere gange halv sovet eller siddet med min mobil, som jeg ved er dårlig stil udadtil, men så har den da været mere spændende at sidde med, og det har været utrolig ærgerligt, når jeg for første gang er så glad for en uddannelse og bare at gå i skole!

Nu skal jeg ikke gøre grundforløbet til et dårligt sted, eller skræmmende for dig der måske gerne vil starte, men for mig som endte op med at blive berørt af en del af forvirringen efter reformen laver ged i den, så har det været noget af en udfordring, men jeg har klart taget den op, og jeg gør det stadig, lige nu ser jeg meget frem til at blive færdig og forhåbentlig bestå min eksamen d. 18/12!!

Så det jeg vil sige er, at folk udadtil skal ikke bare tro vi spilder vores tid, eller at der ikke er meget at se til på et grundforløb, fordi det er der virkelig! Hvis det er denne vej man vil, så skal man gøre det for sin egen skyld og ikke for andres skyld! Man går på uddannelsen for sin egen fremtid og ikke for sin families, venners eller klasse kammeraters skyld! HUSK DET.

Da jeg søgte ind på uddannelsen var det ikke for at få venner, at jeg så endte i en super god, social og skøn klasse, var bare super heldigt, jeg har fået gode venskaber, og dem sætter jeg pris på da de har været ligeså mange udfordringer som gode stunder igennem som jeg har, og starter man en ny uddannelse med, at tage en dag af gangen, have et åbent sind og se hvad der sker også uanset hvad der sker, så er jeg sikker på man kan gennemføre det og komme langt, jeg kan mærke forskel på mig selv nu siden jeg startede, og det er kun positivt, og jeg er ikke bleg for at indrømme mine op og ned ture på skolen, men jeg er der endnu og for første gang i mit liv har jeg snart gennemført noget jeg virkelig ville, og noget jeg havde sat mig et mål for at gennemføre! Jeg er så stolt af mig selv. Leaning by doing, det er det jeg har gjort og stadig gør!

Som sagt aldrig før har jeg været så glad for, at gå i skole som jeg er nu, det er sjovt, det motivere mig i den retning jeg vil gå, og den giver mig en åben fremtid med flere muligheder jeg vil springe mig i, for mig har det hele været en kamp, først at starte op, møde de nye mennesker på skolen, komme igang trods ændringerne der kom, men jeg er stadig glad og jeg føler det er en succes som bliver større hvis/og når jeg består grundforløbet! 😀

Vælger du at starte på grundforløbet eller et grundforløb på Hotel- Og Restaurant skolen, så læs igennem kriterierne, men tag forbehold på nogle af tingene er så nye for hele skolen, at selve starten kan være lidt en mundfuld, men tro på det, og ikke mindst på dig selv så skal det nok gå, venter du med at starte til det nye år, bude der være mere styr på sagerne er jeg sikker på 😉

 

Lige nu har jeg brug for jeres held og lykke, jeres krydsede fingre, men også troen på mig selv for at jeg klare mine eksamner næste måned! Jeg er meget spændt på de to endelige eksamner, og jeg lover jeg vil holde jer underrettet hen af vejen.

Har i spørgsmål til fag, eller andet omkring uddannelsen så kontakt mig gerne og jeg skal besvare jeres spørgsmål. 🙂

 

Hugs’Kiss Mie ♥

1 ADVENT
#PRAYFORHUMANITY

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *