FARVEL STOLPEGÅRD

PC Stolpegård

 

 

 

 

Heej allesammen. 😀

 

Jeg er atter kommet tilbage efter en fantastisk ferie på Bornholm, som gik virkelig godt, der skete alt muligt jeg slet ikke havde regnet med ..

Meeen læs med imorgen hvor jeg fortæller om min bornholmer tur, og om en kendt mand jeg mødte 😉

 

Idag vil jeg fortælle om Stolpegård hvor jeg har gået i behandling for først anoreksi jeg havde for nogle år tilbage, og for min borderline.

Det var sidste dag derude idag for mig, så det vil jeg gerne dele med jer.

Jeg har gået i gruppeterapi i 1 år, og det var så min sidste dag derude idag, det er utroligt at det år allerede er gået, men jeg har også gået der lidt længere eftersom jeg startede i det andet ambulatorium. Men det er underligt at skulle slutte der, jeg endte op med at blive meget glad for min gruppe, og at gå på Stolpegård, og tanken om hvor jeg var dengang jeg kom derud første gang var en pige der var sårbar, vred og syg af spise problemer, men den jeg er nu er en der tro mere på sig selv end nogensinde før.

 

Jeg har før fortalt jer om min borderline og om Stolpegård hvor jeg fortæller meget detaljeret om hvordan borderline påvirker og har påvirket mig, samt jeg fortæller om Stolpegården.

Du kan se og genlæse det lige her: http://miestender.dk/2015/04/28/pigen-med-borderline/

 

DA JEG STARTEDE

Jeg startede på Stolpegård i omkring år 2011 hvor jeg skulle gå på deres ambulatorium for spiseforstyrrelser da jeg dengang havde udviklet spiseforstyrrelse, men de fandt meget hurtig ud af derude at jeg havde udviklet det udfra min borderline som var slem og ustyrlig for mig.

 

Jeg blev rykket over i deres ambulatorium for personlighedsforstyrrelser og for andre dianogser som adhd, ocd osv, hvor jeg fik min gode kontakt person, hun startede mig godt op med inviduel samtaler samt skulle jeg igang med et intro forløb som alle skal igennem når man starter på stolpegård, det handler om at man høre om deres behandling og lære mere om hvad man arbejder med i gruppe terapierne.

 

Jeg havde svært ved det i starten, jeg følte ikke jeg skulle det, men jeg kunne også mærke at var der ikke nogen der snart overtog mit rodede hoved med følelser jeg ikke kunne rumme så ville det gå helt galt for mig, jeg startede så, og efter jeg havde gennemført intro forløbet der varede i 10 uger, kom jeg ind i en gruppe..

 

GRUPPEN

Da jeg startede var jeg nervøs, jeg var såret, vred og prøvede at holde min facade oppe med alle parader klar på at forsvare nogen af de her mennesker i gruppen til at trykke på mine knapper, jeg fejlede jo ingenting? 😉

 

Det tog mig lang tid at åbne mig mere og mere op i gruppen, men som tiden gik, og jo mere jeg ude i hverdagen blev opmærksom på de små ting jeg hørte og lærte om i min gruppe terapi, følte jeg mig mere afslappet og blev med tiden mere parat til at fortælle de andre om hvem Mie Stender i virkeligheden er.

 

At de tog imod mig og det jeg kunne fortælle, var rigtig rart, jeg blev ikke dømt eller set ned på som om jeg bare skulle tage mig sammen, de kunne hjælpe mig med at se tingene i flere nuancer og fra flere perspektiver af, da jeg altid har været sort/hvid seende ( typisk borderliner) lærte jeg at verden er smukkere i farver der kan komme på fra flere sider af.

 

Jeg følte mig til sidst så godt tilpas at jeg begyndte at spise frokost med de andre efter terapien var slut ( det er gratis og noget Stolpegård tilbyder folk der går i behandling) Det er virkelig noget jeg vil anbefale videre til andre der overvejer at komme til Stolpegård, det at sidde med nogen af de andre efter gruppen er slut og hygge med noget god mad, og tale lidt om dagen eller lære hinanden indbydes lidt bedre at kende det er rigtig rart, man kommer tættere på hinanden, og når man sidder i en gruppe hvor man kan dele meget hårde, svære eller personlige ting, er det mindste at man bagefter kan sidde og hygge sig sammen kun super dejligt at afslutte en terapi på, det erfaret jeg.

 

Som jeg beskrev i mit indlæg ‘Pigen med Borderline’ beskrev jeg for jer hvordan mine symptomer med borderline var for mig, de sværeste og dem der gjorde ‘livet’ svært for mig var de punkter som at jeg havde lavt selvværd, jeg var meget mistroisk, og social forbi overfor mine venner og nærmeste.

I forhold til de symptomer vil jeg sige at Stolpegård virkelig har hjulpet mig videre, jeg har lært at jeg skal være mig selv, leve mit liv som jeg vil, altså ikke være så frygtende og tro det aller værste, og som min egen far også altid siger ‘Man kan højst få et nej’ det har hjulpet mig meget, nu er jeg meget mere selv sikker på mig selv, jeg kender mig selv bedre end da jeg startede, jeg er meget gladere og ser hellere en glad hverdag med mine venner og nærmeste omkring end at sidde og lade følelser og tanker blive til et kaos inden i.

 

Selvfølgelig er alting ikke smuk solskin for mig, jeg har stadig dage hvor jeg føler mig lidt nede, eller ikke lige er helt oppe og køre som andre dage, men vi er alle kun mennesker og energi niveauet skal også passes, så jeg har lært nu at det er ikke min borderline der bremser mig i alt jeg tænker, føler og gør, det er også mig selv som menneske, alder tid og stedet hvor jeg er, alle kan have en god dag, eller en dårlig dag, for mig er det bare om at finde ud af at få det bedste ud af den dag man har uanset hvordan den er eller har været, for en dag kan jo være lang.

 

Jeg fik idag mange søde ord med mig på vejen inden dagen derude var omme.

Terapeuterne takkede mig for at være mere åben, og lære at skrue ned for min Lotte heise stil med at tale meget hurtigt og flyvsk, og samtidig takkede de mig for at have modet til at sætte mig ind i de andres syn på det jeg fortalte i gruppen, det var dejligt at høre for mig.

 

En anden fra min gruppe som har kendt mig siden jeg startede der var der desværre ikke idag, men jeg fik hende til at hjælpe mig med at sige nogle ord om mig og om hvordan hun har fulgt min process i gruppen og jeg blev så rørt over at læse det hun skrev at jeg vil dele det med jer

 

Det kommer her:

 

Mie, første dag jeg så dig, tænkte jeg ‘ hvad laver sådan en flot ung pige her’?

Jeg kunne ikke se på dig der var noget kuk’kuuk’ i din hat 😉
I starten så du ud som om du var ved at stikke af og løbe langt væk, så jeg tænkte, at du måske havde det som mig, var fyldt op med en facade for at beskytte dig selv, men efter nogle flere gange i gruppen lagde jeg mærke til du begyndte at bryde din facade, også selvom det var svært for dig, kom du ud med meget der var vigtig for dig at få sagt og sat ord på med vores hjælp fra side linjerne i gruppen.

Jeg så hvordan du lærte at finde ud af du ikke hele tiden behøvede at undskylde dig selv og over at du er til eller undskylde andre hele tiden, du lærte at få din egen mening, og du lærte at det er okay at føle vrede og du blev stadig ligeså respekteret af os andre bagefter.

Det var som om du opdagede at når du sagde din egen mening og så at folk stadig kunne lide dig, så var det ikke så hårdt eller svært for dig at holde fast i at være dig og have din mening uden undskyldninger for det.

Du blev meget mere dig, og mere ligeglad hvad andre tænkte og sagde om dig, du fik mere selvtillid.

Jeg tror du har behov for kontrol, og med hensyn til dit lave selvværd fordi du er en flot pige, og ikke en ikke flot pige som du har haft sagt nogle gange i gruppen, det kræver meget arbejde at opbygge selvværd i det virkelige liv, men efterhånden kunne jeg mærke du blev stærkere i dine beslutninger om livets vej for dig, og i stedet for du lod dig blive et skræmt lam blev du mere forståelig overfor dig selv og andre. Og at dit liv handler om dig nu og ikke om din fortid og den du var dengang.

Du har været blevet trådt på af nærmeste og professionelle der har gjort du har reageret og været den du var, men nu  er du mere bevidst om dem du har i dit liv nu i stedet for at holde fast i svigtene og din fortid, du lever i nuet.

Bare det du fortalte at du sagde fra overfor dit tidligere arbejde, en tidligere kæreste og nogle venner du havde, gjorde dig meget stærk og det kunne jeg mærke gav dig mod til at fortælle meget mere til os i gruppen, og du kunne være dig selv uden nogen skulle tage beslutningerne for dig samtidig med de kørte dig ned.

Der starter nu et nyt kapitel i dit liv, og det har været der mange gange før, men denne gang er det meget anerledes <3

Du skal lytte til dig selv, din positivitet og din fornuftige side hvad det siger til dig, og du skal ikke høre på din destruktive og negative, du er meget stærkere end du tror.

Husk nu når en fyr fortæller hvor smuk og alt godt han vil dig, så sig det ved jeg godt fortæl og giv mig noget nyt i stedet for det andet 😉

Jeg ønsker dig alt held og lykke og ja der kommer flere nedture og bøvl i livet, men du har rykket dig kolosalt meget husk det!!

 

Jeg blev meget rørt og glad for disse smukke ord til mig så derfor vil jeg lige bruge anledningen til at takke hende.

 

– Jeg vil gerne sige tak til dig i gruppen der idag skrev dette til mig, jeg smiler op over ørene over at skrive det ned her på bloggen, tak fordi du er dig! Jeg ved du har også rykket dig, og du er selv stærkere end hvad du føler, jeg vil altid huske dig og se meget op til den dejlige dame du er! Mange knus til dig 😉 –

 

JEG VIL GIVE DE BEDSTE ANBEFALINGER VIDERE

Jeg vil bestemt sige at Stolpegård er et sted hvor der er mange tilbud til dem der går i behandling eller vil i behandling såsom diatister der hjælper med en god kost plan, der er mindfullness og læger der kan hjælpe med medicin hvis det er nødvendigt.

 

Har du brug for nogen at tale med er Stolpegård klart et sted jeg vil anbefale, du får den hjælp du har brug for også selvom du måske som mig i starten ikke tror på nogen skal hjælpe eller at sidde i en gruppe med andre fremmede der skal høre om ens private og personlige problemer så vil jeg anbefale det, det sted har hjulpet mig til at være hvor jeg er idag, nogle gange er det sig selv man skal give en chance og ikke tro andre tager eller gør det for én, man må tro på sig selv når lyset er gået ud, så findes der altid en ekstra tændstik til at tænde det igen.

 

Jeg havde brug for at dele dette med jer da som sagt har været en blandet dag, og det stadig ikke rigtig gået op for mig det var min sidste dag idag, men jeg er sikker på det hele nok skal gå, og ellers ved jeg at jeg har muligheden for at blive henvist tilbage til Stolpegård, som også er en tryghed at vide, at når man er færdig med sin behandling, og efter nogle måneder får tilbage fald eller får det skidt igen, så skal man vide at Stolpegård stadig står til rådighed og hjælp.

 

Tak for alt Stolpegård! 🙂

 

Har du / I nogen private spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig via min kontakt side du finder den her: http://miestender.dk/kontakt/

 

Jeg håber vi ses imorgen hvor i kan høre om min gode Bornholmer tur jeg lige er kommet hjem fra samt at jeg mødte og fik en ny god ven i en kendt og sjov mand 😉
Læs mere om det hele imorgen.

 

Hugs’Kiss Mie ♥

 

BORNHOLM & MYSTISKE MR MOX
DEN SIDSTE SOMMER FERIE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *