Movember 2014

Movember

I dag har jeg valgt at tage emnet op som er gået godt i gang hos de fleste

’MOVEMBER’ 😀

Movember handler om at sætte fokus på mænds sundhed, det gør mænd selv ved at lade deres skæg gro hele November måned igennem, damer kan også gøre det hvis de har den hårvækst i ansigtet til det ;b

Men at lade skægget gro og være en del af Movember er mere end bare skæg i ansigtet, det handler om at støtte og hjælpe organitationerne der står for det, med at samle penge ind til forskning af ’Prostatakræft’.

HVAD ER PROSTATAKRÆFT?

Prostatakræft ( Cancer Prostatae ) er kræft i blærehalskirtlen, det er noget kun mænd har, som ligger rundt om urinrøret lige under blæren.

Prostatakræft udvikler sig meget langsomt og der kan gå flere år, før der kommer symptomer frem, sygdommen kan medføre dødsfald hos mænd, hvis de ikke bliver tjekket for det i tide eller når de har muligheden for det, undersøgelsen er med blodprøvetest som hedder ’Prostataspecifik Antigen PSA’, det er kun mænd der kan få denne forfærdelige sygdom da kvinder ikke har en ’prostata’.

Riskikoen for at få sygdommen stiger med mænds alder, og den ligger primært hos 60-75 årige mænd, da det ikke er noget der kan mærkes syntes jeg det er en god idé at når man ved dette kan ske og forekomme også hos dem der tænker ’ det har jeg ikke’

’ jeg får det ikke så havde jeg vidst det..’ nææ neej Far, eller en andens far, gå til lægen og få et tjek så du 110% kan sige det har jeg ikke også kan du pænt barbere dig igen når November er slut hehe 😉

HVAD ER ÅRSAGEN TIL PROSTATAKRÆFT?

Årsagen kendes ikke endnu, af hvad jeg har læst mig frem til, og det er skræmmende syntes jeg, vi har forskere, læger også meget andet i verden, men alligevel overhaler mange sygdomme os uden at vide hvorfor, og hvor kom i fra?!

Jeg håber inderligt at ligesom alle mænd støtter op om os kvinder i ’støt brysterne’ så at vi også kan støtte op om dem i dette Prostatakræft, hvis man ikke kan gøre det via at melde sig til løb eller andre velgørenheder, så tag en eyeliner eller kuglepind og lav et skæg på dig selv, på den måde viser du også at du støtter .. 😉

Min veninde var f.eks inde og løbe MOVEMBER-Løbet 2014 –
Et Overskægt Velgørenhedsløb.

Trods af at det var rigtig tåget, koldt og vi var trætte efter vi havde været til en hygge fest dagen før, så tager hun afsted og løber det velgørenheds løb, hun er så drønende sej hun støtter det fordi det er en kanon god sag, men også fordi hun holder meget af løb og udfordrende udholdenhed, jeg ser op til det hun gør for sig selv, men også samtidig for andre.

IMG_6417

Det er så godt gået min pige!
Plus udover det er en win’win for hende at støtte movember,  fik hun da også selv en goodiebag for at have været med, det er da ret lækkert!

Selvom der kun var 150 deltager med i søndags, syntes jeg det er rigtig flot af alle dem der var der.

Vi skal huske at passe på hinanden mens vi kan <3

Hugs’Kiss Mie ♥

World Animal Protection
Gratis Aktiviteter / Aktiviteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *